2019. már 18.

Céklás zabpalacsinta

írta: Katonaévi
Céklás zabpalacsinta

A cékla igazi téli vitaminbomba, amit  a gyerekeknek gyakran adni kell, bármilyen formában, akár palacsintába rejtve is. :) 

           A cékla nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat és vitaminokat is egyaránt, mint például a kálcium, foszfor, kálium, kén, jód, vas, mangán, magnézium és réz, C-, K,- B1,- B2,- B3,- , P-vtamin.  Ezen kívül találhatunk benne ritka nyomelemeket is, mint a rubídium és a cézium. Magas vastartalmának köszönhetőn serkenti a vörösvérsejtek termelődését, és a szervek működését. Védi a szívet és az ereket, növeli az állóképességet, javítja az immunrendszer védekezőképességét. Fokozza a bélrendszer működését, kiválóan tisztítja a bélrendszert a salakanyagoktól. Igazi téli vitaminbomba, amit  a gyerekeknek gyakran adni kell, bármilyen formában, akár palacsintába rejtve is. :) 

ceklas_zabpalacsinta.jpg

Hozzávalók 8 adaghoz: 

  • 100g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 100g zabpehely
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 1/2 tk só
  • 2 db kisebb cékla
  • 3 db tojás
  • 3 ek almacukor vagy méz
  • 3 ek juharszirup
  • 200 ml tej vagy növényi tej 
  • 4 ek olaj

Elkészítés: 

  1. A céklát hámozzuk meg és reszeljük le. 
  2. Egy tálban keverjük el a tojásokat az almacukorral, a juharsziruppal és az olajjal. 
  3. Adjuk hozzá a céklát és keverjük el. 
  4. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, zabpelyhet, vaníliás cukrot, sütőport és a sót. 
  5. A száraz hozzávalókat adjuk a céklás keverékhez és jól keverjük el. 
  6. Adjuk hozzá a tejet és keverjük el. 
  7. Hagyjuk állni kb 15 percet. 
  8. Forrósítsuk fel a palacsintasütőt és süssük meg  palacsintákat. Mindkét oldalát kb 3-4 percig süssük. 

Jó étvágyat! :) 

Szólj hozzá

reggeli kezdőlap palacsinta cékla uzsonna rejtett zöldségek