Céklás zabpalacsinta
A cékla igazi téli vitaminbomba, amit a gyerekeknek gyakran adni kell, bármilyen formában, akár palacsintába rejtve is. :)
A cékla nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat és vitaminokat is egyaránt, mint például a kálcium, foszfor, kálium, kén, jód, vas, mangán, magnézium és réz, C-, K,- B1,- B2,- B3,- , P-vtamin. Ezen kívül találhatunk benne ritka nyomelemeket is, mint a rubídium és a cézium. Magas vastartalmának köszönhetőn serkenti a vörösvérsejtek termelődését, és a szervek működését. Védi a szívet és az ereket, növeli az állóképességet, javítja az immunrendszer védekezőképességét. Fokozza a bélrendszer működését, kiválóan tisztítja a bélrendszert a salakanyagoktól. Igazi téli vitaminbomba, amit a gyerekeknek gyakran adni kell, bármilyen formában, akár palacsintába rejtve is. :)
Hozzávalók 8 adaghoz:
- 100g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 100g zabpehely
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tk sütőpor
- 1/2 tk só
- 2 db kisebb cékla
- 3 db tojás
- 3 ek almacukor vagy méz
- 3 ek juharszirup
- 200 ml tej vagy növényi tej
- 4 ek olaj
Elkészítés:
- A céklát hámozzuk meg és reszeljük le.
- Egy tálban keverjük el a tojásokat az almacukorral, a juharsziruppal és az olajjal.
- Adjuk hozzá a céklát és keverjük el.
- Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, zabpelyhet, vaníliás cukrot, sütőport és a sót.
- A száraz hozzávalókat adjuk a céklás keverékhez és jól keverjük el.
- Adjuk hozzá a tejet és keverjük el.
- Hagyjuk állni kb 15 percet.
- Forrósítsuk fel a palacsintasütőt és süssük meg palacsintákat. Mindkét oldalát kb 3-4 percig süssük.
Jó étvágyat! :)