Banános-erdei gyümölcsös zabpehely
A zabkása nagyon sokféleképpen elkészíthető, finom és tápláló reggelit dobhatunk össze belőle mindössze néhány perc alatt.
A zabpehely kimagasló vitamin és tápanyagtartalma miatt az egyik legjobb gabonaféle. Remek fehérjeforrás, emellett fehérjeépítő anyagokat is tartalmaz, tejjel fogyasztva pedig minden esszenciális aminosavhoz is hozzájutunk. A zab könnyen emészthetősége és magas rosttartalma miatt az anyagcsere legjobb barátja,
Nagyon sokféle képpen elkészíthető, nálunk a nagy kedvenc az almás-mogyorókrémes változat, de szerencsére egyre több fajtát esznek meg jóízűen a gyerekek.
A banános-erdei gyümölcsös zabpehelyhez használhatunk friss vagy fagyasztott gyümölcsöket is. Én most tél lévén fagyasztottat használtam, de így is nagyon finom lett. Ráadásul a fagyasztott gyümölcsök vitaminvesztesége is minimális a frissen szedettekhez képest, így érdemes mindig tartani valamennyit a fagyasztóban, amit gyorsan elő lehet kapni rohanós reggeleken is.
Hozzávalók 4 főre:
- 160 g zabpehely
- 500 ml tej
- 2 ek méz
- 1 tk vanília aroma
- 2 banán
- 150 g erdei gyümölcs keverék
- 2 ek barna cukor
Elkészítés:
- A zabpelyhet főzzük meg a tejben, mézzel és a vanília aromával.
- Öntsük ki 4 kisebb tálba.
- Mindegyik tálkába tegyünk felkarikázott banándarabokat és osszuk el 4 felé az erdei gyümölcsöket.
- A tetejét szórjuk meg kb 1/2 ek barna cukorral.
Jó étvágyat, jó egészséget! :)