2019. feb 12.

Banános-erdei gyümölcsös zabpehely

írta: Katonaévi
Banános-erdei gyümölcsös zabpehely

A zabkása nagyon sokféleképpen elkészíthető, finom és tápláló reggelit dobhatunk össze belőle mindössze néhány perc alatt.

            A zabpehely kimagasló vitamin és tápanyagtartalma miatt az egyik legjobb gabonaféle. Remek fehérjeforrás, emellett fehérjeépítő anyagokat is tartalmaz, tejjel fogyasztva pedig minden esszenciális aminosavhoz is hozzájutunk. A zab könnyen emészthetősége és magas rosttartalma miatt az anyagcsere legjobb barátja, 

Nagyon sokféle képpen elkészíthető, nálunk a nagy kedvenc az almás-mogyorókrémes változat, de szerencsére egyre több fajtát esznek meg jóízűen a gyerekek. 

A banános-erdei gyümölcsös zabpehelyhez használhatunk friss vagy fagyasztott gyümölcsöket is. Én most tél lévén fagyasztottat használtam, de így is nagyon finom lett. Ráadásul a fagyasztott gyümölcsök vitaminvesztesége is minimális a frissen szedettekhez képest, így érdemes mindig tartani valamennyit a fagyasztóban, amit gyorsan elő lehet kapni rohanós reggeleken is. 

20190206_110431.jpg

 Hozzávalók 4 főre:

  • 160 g zabpehely
  • 500 ml tej 
  • 2 ek méz 
  • 1 tk vanília aroma
  • 2 banán 
  • 150 g erdei gyümölcs keverék 
  • 2 ek barna cukor

Elkészítés:

  1. A zabpelyhet főzzük meg a tejben, mézzel és a vanília aromával. 
  2. Öntsük ki 4 kisebb tálba. 
  3. Mindegyik tálkába tegyünk felkarikázott banándarabokat és osszuk el 4 felé az erdei gyümölcsöket. 
  4. A tetejét szórjuk meg kb 1/2 ek barna cukorral.

Jó étvágyat, jó egészséget! :) 


 

 

 

Szólj hozzá

reggeli kezdőlap zabpehely