2019. már 18.

Egészséges csoki humusz

írta: Katonaévi
Egészséges csoki humusz

Nagyon krémes és nagyon finom, pont annyira édes amennyire kell ez az egészséges csoki humusz, ami sokkal másabb és sokkal izgalmasabb, mint a megszokott szezámkrémes változat.

         Nagyon krémes és nagyon finom, pont annyira édes amennyire kell ez az egészséges csoki humusz, ami sokkal másabb és sokkal izgalmasabb, mint a megszokott szezámkrémes változat. Kiváló mártogatós friss gyümölcsökhoz, de tortillát is megkenhetünik vele, ami kicsit felmelegítve maga a csoda! 

A fő hozzávaló ebben a finomságban természetesen a csicseriborsó. A hüvelyesek csoportjába tartozik, élelmi rostokban gazdag, így támogatja az emésztőrendszer munkáját. Lassú felszívódása miatt mérsékli a vércukorszint hirtelen megemelkedését és ingadozását, az emésztés serkentésével pedig megszünteti a székrekedést. Bőségesen tartalmaz karotint, B1-, B6- és E-vitamint, az ásványi anyagok közül pedig vasat, magnéziumot és cinket. Jelentős mennyiségű és jó minőségű fehérjét tartalmaz. Ha a gyerekek szemében nem örvednek nagy épszerűségnek a hüvelyesek, ez a recept a legjobb út ahhoz, hogy ez megváltozzon! 

csokis_humusz_2.jpg

Hozzávalók: 

  • 150 g konzerv csicseriborsó
  • 2 tk vanília aroma
  • 2 ek kakaó
  • 4 ek juharszirup
  • 1 ek mogyoróvaj 
  • 1/2 ek olívaolaj 

Elkészítés: 

  1. Tegyük a hozzávalókat egy robotgépbe és alaposan dolgozzuk össze, lehetőleg minél simábbra. 
  2. Friss gyümölcsökkel vagy tortillába tekerve tálaljuk. 

 

Szólj hozzá

kezdőlap desszert uzsonna rejtett zöldségek