Nagyi féle házi chips
A legjobb a házi készítésű változatban, hogy a natúr chipset úgy ízesítjük, ahogy akarjuk, így egyszerre ehetünk borsos, paprikás, fokhagymás, sima sós, és natúr chipset is.
Gyerekkoromban imádtuk a házi chipset és a chipsnek meg a nagyi furfaggoságának köszönhetően a száraz nyúl mellhúst is. Ahhoz ugyanis mindig ez a ropogós finomság volt a köret. A nagyi állítása szerint, ha sok nyúlhúst eszünk, olyan gyorsan fogunk futni, mint a nyuszik. Számunkra a nagyi szavai megkérdőjelezhetetlenek voltak, így mi sportszerető gyerekekként, ennek tudatában majszoltuk el mindig a kissé száraz és nem is annyira ízes húst, amit azért összhatásban a chips elég jól kompenzált.
Sajnos a nagyi már nem készít nekünk több chipset, de ezt az élményt szeretném a gyerekeimnek is átadni. A nyúlhús ugyan most lemaradt, de magában fogyasztva is remek szórakozás és ízélmény volt a gyerkeim számára. Na meg persze nekem is, a nosztalgiáról nem is beszélve. A legjobb a házi készítésű változatban, hogy a natúr chipset úgy ízesítjük, ahogy akarjuk, így ettünk borsos, paprikás, fokhagymás, sima sós, és natúr chipset is. A gyerekek segítettek a krumplipucolásban is, majd a kisült krumpli szeleteket maguknak ízesítették, így azon kívűl, hogy jót uzsiztunk, egy jóhangulatú anya-lányai program kerdekedett a sütögetésből.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db közepes méretű burgonya
- Olaj a sütéshez (legalább 1/4 liter)
- Ízlés szerint fűszerek (só, bors, fokhagymapor, piros paprika, stb.)
Elkészítés:
- A krumplikat hámozzuk meg, majd a hámozóval vágjuk vékony szeletekre.
- Forrósítsuk fel az olajat és dobáljuk bele a burgonya szeleteket. Egyszerre csak keveset tegyünk bele, hogy egymás mellett elférjenek.
- Süssük a krumplik mindkét oldalát 1-2 percig.
- Tegyük papírtörlővel bélelt tálba, majd fűszerezzük ízlés szerint.