2019. feb 12.

Zöldség csigák

írta: Katonaévi
Zöldség csigák

Próbáljunk meg a gyerekek agyával gondolkodni és ne az egészségről magyarázni nekik, hiszen ez a fogalom számunkra még nem igazán érthető. Viszont a szivárvány színei, a különböző állatfigurák, alakzatok számukra nagyon is izgalmasak. Használjuk hát

A zöldségek terén általában válogatósak a gyerekek, sokkal hamarabb eszik meg a péksüteményeket, főleg azok édesebb változatait. Ezért fontos, hogy a zöldségeket jól marketingezzük, például készíthetünk uborkából és répából csigákat. Egyáltalán nincs rá garancia, hogy meg is fogják kóstolni, de abban biztosak lehetünk, hogy másképp fognak nézni ezentúl ezekre a zöldségekre. 

A nyers zöldségek/gyümölcsök napi szinten való fogyasztása nagyon fontos a fejlődő szervezetek számára. Ahogy már korábban írtam, próbáljunk meg a gyerekek agyával gondolkodni és ne az egészségről magyarázni nekik, hiszen ez a fogalom számunkra még nem igazán érthető. Viszont a szivárvány színei, a különböző állatfigurák, alakzatok számukra nagyon is izgalmasak. Használjuk hát ki bátran a kíváncsiságukat a jó cél érdekében! 

20190206_142109.jpg

Hozzávalók: 

  • 1/2 db kígyóuborka
  • 2 db répa 
  • 4 szem mazsola
  • 100 g túró
  • 1/3 tk só

Elkészítés: 

  1. Az uborkából vágjunk 2 kb fél cm vastag karikát, majd hosszan vágjunk belőle 2 szeletet. 
  2. A hoszabb szeletkre tegyük a sóval elkevert túrót. 
  3. A karika uborkát tegyük a csiga testének közepére. 
  4. A répából vágjunk két kis vékony pálcikát, ezt szúrjuk a "fej" részéhez. 
  5. A mazsolákat tegyük a tapogatói elé. 
  6. A maradék zöldségeket és túrót tálaljuk a csigák mellé. 

 

Szólj hozzá

kezdőlap répa uborka uzsonna