Zöldség csigák
Próbáljunk meg a gyerekek agyával gondolkodni és ne az egészségről magyarázni nekik, hiszen ez a fogalom számunkra még nem igazán érthető. Viszont a szivárvány színei, a különböző állatfigurák, alakzatok számukra nagyon is izgalmasak. Használjuk hát
A zöldségek terén általában válogatósak a gyerekek, sokkal hamarabb eszik meg a péksüteményeket, főleg azok édesebb változatait. Ezért fontos, hogy a zöldségeket jól marketingezzük, például készíthetünk uborkából és répából csigákat. Egyáltalán nincs rá garancia, hogy meg is fogják kóstolni, de abban biztosak lehetünk, hogy másképp fognak nézni ezentúl ezekre a zöldségekre.
A nyers zöldségek/gyümölcsök napi szinten való fogyasztása nagyon fontos a fejlődő szervezetek számára. Ahogy már korábban írtam, próbáljunk meg a gyerekek agyával gondolkodni és ne az egészségről magyarázni nekik, hiszen ez a fogalom számunkra még nem igazán érthető. Viszont a szivárvány színei, a különböző állatfigurák, alakzatok számukra nagyon is izgalmasak. Használjuk hát ki bátran a kíváncsiságukat a jó cél érdekében!
Hozzávalók:
- 1/2 db kígyóuborka
- 2 db répa
- 4 szem mazsola
- 100 g túró
- 1/3 tk só
Elkészítés:
- Az uborkából vágjunk 2 kb fél cm vastag karikát, majd hosszan vágjunk belőle 2 szeletet.
- A hoszabb szeletkre tegyük a sóval elkevert túrót.
- A karika uborkát tegyük a csiga testének közepére.
- A répából vágjunk két kis vékony pálcikát, ezt szúrjuk a "fej" részéhez.
- A mazsolákat tegyük a tapogatói elé.
- A maradék zöldségeket és túrót tálaljuk a csigák mellé.