2019. már 11.

Céklakrémleves póréhagymacsírával

írta: Katonaévi
Céklakrémleves póréhagymacsírával

A cékla kiváló téli vitaminforrás, de sajnos kissé földes íze miatt sok gyerek nem szereti. 1-2 próbálkozás után nem szabad feladni, nagyon sokféle képpen el lehet készíteni, és lesz olyan változat, amit szívesen fogyasztanak majd.

          A cékla kiváló téli vitaminforrás, de sajnos kissé földes íze miatt sok gyerek nem szereti. Korábban én magam is azt gondoltam, hogy a nyers cékla az egy ehetetlen valami. Aztán egyik ismerősöm unszolására megettem egy szelet nyers céklát és rájöttem, hogy ez nem hogy nem ehetetlen, de még finom is! A gyerekeknél ezzel persze még várok, de igyekszem télen minél több céklás ételt készíteni, sütve, főzve, sütibe vagy salátába rejtve. Van, ami sikert arat, van, ami nem. De a lényeg ennél is a példamutatás és a lehetőség megadása, hogy minél több egészséges és finom ételt megkóstolhassanak a gyerekeink. 

20190301_122717.jpg

Hozzávalók:

  • 3 db közepes cékla
  • 2 db burgonya 
  • Víz
  • 1 tk só
  • 1 ek cukor
  • 1/2 tk bors
  • 2 ek citromlé 
  • 4 ek tejszín 
  • Adagonként 1 marék póréhagymacsíra

Elkészítés:

  1. A céklát és burgonyát is hámozzuk meg majd kockázzuk fel. 
  2. Tegyük fel főni annyi vízben, hogy ellepje. 
  3. Amikor puha a burgonya és a cékla is, vegyük le a főzőlapról és botmixerrel pürésítsük. 
  4. Tegyük vissza a főzőlapra és adjuk hozzá a sót, cukrot, borsot és a tejszínt. Jól keverjük el és 1-2 percig forraljuk. 
  5. Ha túl sűrű, egy pici vízzel higítsuk. 
  6. Vegyük le a főzőlapról és amikor egy kicsit már hűlt, adjuk hozzá a citromlét. 
  7. Póréhagymacsírával tálaljuk. 

 

 

Szólj hozzá

kezdőlap vacsora cékla ebéd levesek