Maci palacsinta gyümölcsökkel
A maci palacsinta teljes kiőrlésű lisztből, zabpehelyből, mogyoróvajból, áfonyából és banánból készül, ami mind az egészséges táplálkozás részét képezi.
Nálunk szinte már elképzelhetetlen a vasárnap reggel palacsinta nélkül. Nagyon finom és egészséges változatokat lehet készíteni, amiből ha dupla adagot sütök, még biztosan marad hétfő reggelre is. A macicsinta teljes kiőrlésű lisztből, zabpehelyből, mogyoróvajból, áfonyából és banánból készül, ami mind az egészséges táplálkozás részét képezi.
A gyümölcsöket a tésztába is belekevertem, de a végén még külön is adtam a palacsinták mellé, hiszen nyers fomában még több vitamint tartalmaznak. És amelett persze, hogy vitaminban gazdag gyümölcsök, nem mellékesen nagyon finomak is és még édesebb lesz tőlük a reggeli.
Hozzávalók kb 20 db palacsintához:
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 100 g zabpehely
- 1 tk sütőpor
- 1 ek barna cukor
- 2 db érett banán
- 300 ml joghurt (helyette bármilyen növényi tej is használható)
- 4 ek mogyoróvaj
- 6 ek olívaolaj vagy kókuszzsír
- 3 db tojás
- 120 g áfonya
- Juharszirup és friss gyümölcsök a tálaláshoz
Elkészítés:
- A lisztet, zabpelyhet, cukrot és a sütőport keverjük el tálban. Tegyük félre.
- Egy másik tálban olvasszuk meg a mogyoróvajat, hogy könnyen keverhető legyen.
- Adjuk hozzá a banánt és egy villával pépesítsük.
- Adjuk hozzá a tojást, olajat és a joghurtot. Jól keverjük el.
- A száraz hozzávalókat adjuk a folyékony keverékzez és keverjük el.
- Adjuk hozzá az áfonyát és óvatosan keverjük el, hogy az áfonyák ne törjenek össze.
- Forrósítsünk fel egy palacsintasütőt és közepes hőfokon süssük a palacsinták mindkét oldalát 2-3 percig.
- Készítsünk macit a megsült palacsintákból: 2 szelet banán legyen a füle, áfonya a szeme és 1 szelet banán+áfonya az orra.
- Juharsziruppal és még több friss gyümölccsel tálaljuk.