Banános spenót pizza
Spenót a főzeléken túl... Ami édes is és pizza is, az sokkal csalogatóbb a gyerekszemnek, mint a főzelék.
A banánt és a pizzát nerm szoktuk egy lapon emlegetni, de ebben az esetben, vagy inkább receptben nagyon jól összhangban vannak. Persze mivel banán is van benne, így ne a megszokott sós pizzára gondoljunk. Az íze inkább az amerikai palacsintára hasonlít, de a gyerkek mégis nagyon örülnek, hogy reggelire pizzát ehetnek.
Készítsétek el bátran hétvégi reggelire, hiszen sok gyerek nem kedveli a spenótot, de ebben a formában biztosan meg fogják kóstolni. A spenót A-vitamint, C-vitamint, K1 vitamint, folsavat, vasat és kálciumot is tartalmaz, ami mind jó hatással van a kis fejlődő szervezetekre.
Hozzávalók:
- 1 db érett banán
- 50 g spenót
- 2 tojás
- 1 ek barna cukor
- 2 tk vanília aroma
- 50 g zabpehely
- 50 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 tk sütőpor
- Gyümölcs a feltétnek (én banánt és meggyet használtam)
- Házi mézes-vaníliás joghurt
Elkészítés:
- A banánt, spenótot, tojást, cukrot és a vanília aromát tegyük turmixgépbe vagy aprítóba és pépesítsük.
- Egy keverőtálban keverjük el a lisztet, zabpelyhet és a sütőport.
- A lisztes keveréket keverjük el a spenótos pürével.
- Öntsük a masszát pizza sütő formába. A tetejét pakoljuk meg banánnal és meggyel vagy bármilyen gyümölccsel.
- Süssük 10-15 perc alatt készre.
- Ha kicsi a pizza formánk, inkább 2 részletben süssük meg, hogy a tészta ne legyen túl vastag.