Málnás-sajtkrémes francia pirítós
Nálunk sikert aratott. Próbáljátok ki ti is, remek hétvégi reggeli, amit az egész család imádni fog.
Hozzávalók:
- 250 g friss vagy fagyasztott málna
- Sajtkrém
- 10 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér
- 2 tojás
- 1,5 dl tej
- 1 tk vanília aroma
- 1/3 tk fahéj
- 1 ek juharszirup + ízlés szerinti mennyiség a tálaláshoz
- 2 ek olaj
Elkészítés:
- Először készítsük el a tojásos keveréket.
- Két tojást ferjünk fel, adjuk hozzá a tejet, vanília aromát, fahéjat és a juharszirupot.
- Jól keverjük el.
- A kenyér szeletek egyik oldalát kenjük meg sajtkrémmel.
- 5 szelet kenyér megkent oldalára tegyünk málnát, majd a maradék kenyérszeletekkel mindegyiket fedjük le, úgy hogy összesen 5 db szendvicset kapjunk.
- Kicsit nyomjuk össze.
- Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat.
- Közben a szendvicseket forgassuk bele a tojásos keverékbe.
- Tegyük a serpenyőbe és mindkét oldalát süssük aranybarnára.
- Juharsziruppal tálaljuk.