2019. jan 09.

Málnás-sajtkrémes francia pirítós

írta: Katonaévi
Málnás-sajtkrémes francia pirítós

Nálunk sikert aratott. Próbáljátok ki ti is, remek hétvégi reggeli, amit az egész család imádni fog. 

malnas_francia_piritos.jpg

 

Hozzávalók: 

  • 250 g friss vagy fagyasztott málna 
  • Sajtkrém 
  • 10 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér 
  • 2 tojás 
  • 1,5 dl tej 
  • 1 tk vanília aroma
  • 1/3 tk fahéj 
  • 1 ek juharszirup + ízlés szerinti mennyiség a tálaláshoz 
  • 2 ek olaj

 

Elkészítés: 

  1. Először készítsük el a tojásos keveréket. 
  2. Két tojást ferjünk fel, adjuk hozzá a tejet, vanília aromát, fahéjat és a juharszirupot. 
  3. Jól keverjük el. 
  4. A kenyér szeletek egyik oldalát kenjük meg sajtkrémmel. 
  5. 5 szelet kenyér megkent oldalára tegyünk málnát, majd a maradék kenyérszeletekkel mindegyiket fedjük le, úgy hogy összesen 5 db szendvicset kapjunk. 
  6. Kicsit nyomjuk össze. 
  7. Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat. 
  8. Közben a szendvicseket forgassuk bele a tojásos keverékbe. 
  9. Tegyük a serpenyőbe és mindkét oldalát süssük aranybarnára. 
  10. Juharsziruppal tálaljuk. 

 

 

 

Szólj hozzá

reggeli kezdőlap