Töltött paprika a sütőből
Töltött paprika egy kicsit másképp. Ha a gyerekek nem szeretik a megszokott paradicsomos szószban készült töltött paprikát, ezzel a változattal sokkal könnyebben rávehetjük őket, hogy kipróbálják, mivel lényegesen szebb és mutatósabb, mint hagyományos társa.
Hozzávalók:
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 200 g pulkya darál hús
- 200 g marha darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 tk só
- 1 tk bors
- 1 tk majoranna
- 1/2 tk bazsalikom
- 1/2 tk őrölt paprika
- 150 g barna rizs
- 0,4l víz
- 6 ek tejföl
Elkészítés:
- Először a rizst tegyük fel főni a vízben.
- Ezután jöhet a hús.
- A hagymát aprítsuk fel és pici olajon pirítsuk üvegesre.
- Zúzzuk bele a fokhagymát, keverjük el és néhány másodperc múlva adjuk hozzá a darált húst.
- Pirítsuk magas hőfokon, amíg a hús kifehéredik.
- Adjuk hozzá a sót, borsot, majorannát, bazsalikomot és az őrölt paprikát.
- Fedő alatt pároljuk további 15-20 percig.
- A paprikákat vágjuk félbe és csumázzik ki.
- A tepsit picit olajozzuk ki és tegyük bele a félbe vágott paprikákat.
- A megfőtt rizst adjuk a darált húshoz és jól keverjük el.
- A húsos keveréket töltsük bele a félbe vágott paprikákba.
- Mindegyik tetetjét locsoljuk meg1 ek tejföllel.
- Tegyük sütőbe és 200 oC-on süssük kb 20 percig vagy amíg a tejföl kissé megpirul.