Fűszeres csirkeszárnyak káposztasalátával
A fűszeres csirkeszárny kifejezetten gyerekbarát étel, hiszen még a legjobb éttermekben is megengedett kézzel enni, így otthon is engedjük meg ezt a csemetéknek.
A káposzta nagyon egészséges, de sajnos nem tartozik a gyerekek kedvenc zöldségei közé. Ezen azonban nagyon könnyű véltozatni egy kis joghurtos majonézes öntettel. A majonéz is beilleszthető a gyerkek étrendjébe, de persze vigyázni kell a mértéktartásra.
A fűszeres csirkeszárny kifejezetten gyerekbarát étel, hiszen még a legjobb éttermekben is megengedett kézzel enni, így otthon is engedjük meg ezt a csemetéknek. A fűszerezést tetszés szerint lehet variálni, de nálunk a paprikás-fokhagymás panír a nagy kedvenc.
Hozzávalók:
A csirkeszárnyhoz:
- 15 db csirkeszárny (ebből valószínüleg marad másnap ebédre is)
- 3 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 ek fűszer paprika
- 2 tk fokhagymapor
- 1/2 tk bors
- Só ízlés szerint
- Pici olaj a sütéshez
A salátához:
- 1/2 fej káposzta
- 1 nagyobb répa
- 1 db lilahagyma
- 150 ml joghurt
- 50 ml majonéz
- 2 tk olívaolaj
- 1 ek cukor vagy eritritol
- 1 ek almaecet
Elkészítés:
- Először a salátát készítsük el, hogy az izek összeérjenek, amíg sülnek a szárnyak.
- A káposztát és a hagymát vágjuk vékony szeletekre, a répát reszeljük le.
- Egy tálban keverjük össze a joghurtot, majonézt, cukrot, ecetet és az olívaolajat.
- A káposztát öntsük le az önetettel és jó alaposan keverjük össze. Tegyük hűtőbe 1,5 órára.
- A sütőt melegítsük elő 170 oC-ra.
- A csirkeszárnyakat sózzuk meg ízlés szerint.
- Egy panírozótálban keverjük össze a lisztet, paprikát, fokhagymaport és a borsot.
- A csirkeszárnyakat forgassuk bele a lisztes keverékbe és tegyük őket kiolajozott tepsibe.
- Amikor az összes csirkeszárny a tepsiben van, locsoljuk meg kevés olajjal és fóliával fedjük le.
- Süssük kb 30 percig, majd vegyük le a fóliát és süssük kb 10 perc alatt ropogósra.
- Színes, vidám tányérokon tálaljuk.
- Desszertnek gyümölcsöt kínáljunk.