2019. jan 10.

Fűszeres csirkeszárnyak káposztasalátával

írta: Katonaévi
Fűszeres csirkeszárnyak káposztasalátával

A fűszeres csirkeszárny kifejezetten gyerekbarát étel, hiszen még a legjobb éttermekben is megengedett kézzel enni, így otthon is engedjük meg ezt a csemetéknek.

       A káposzta nagyon egészséges, de sajnos nem tartozik a gyerekek kedvenc zöldségei közé. Ezen azonban nagyon könnyű véltozatni egy kis joghurtos majonézes öntettel. A majonéz is beilleszthető a gyerkek étrendjébe, de persze vigyázni kell a mértéktartásra. 

A fűszeres csirkeszárny kifejezetten gyerekbarát étel, hiszen még a legjobb éttermekben is megengedett kézzel enni, így otthon is engedjük meg ezt a csemetéknek. A fűszerezést tetszés szerint lehet variálni, de nálunk a paprikás-fokhagymás panír a nagy kedvenc. 

sult_csirkeszarny_kaposztasalataval.jpg

Hozzávalók: 

A csirkeszárnyhoz: 

  • 15 db csirkeszárny (ebből valószínüleg marad másnap ebédre is)
  • 3 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 ek fűszer paprika
  • 2 tk fokhagymapor
  • 1/2 tk bors
  • Só ízlés szerint
  • Pici olaj a sütéshez

A salátához: 

  • 1/2 fej káposzta
  • 1 nagyobb répa
  • 1 db lilahagyma 
  • 150 ml joghurt
  • 50 ml majonéz
  • 2 tk olívaolaj
  • 1 ek cukor vagy eritritol
  • 1 ek almaecet

Elkészítés: 

  1. Először a salátát készítsük el, hogy az izek összeérjenek, amíg sülnek a szárnyak. 
  2. A káposztát és a hagymát vágjuk vékony szeletekre, a répát reszeljük le. 
  3. Egy tálban keverjük össze a joghurtot, majonézt, cukrot, ecetet és az olívaolajat. 
  4. A káposztát öntsük le az önetettel és jó alaposan keverjük össze. Tegyük hűtőbe 1,5 órára. 
  5. A sütőt melegítsük elő 170 oC-ra. 
  6. A csirkeszárnyakat sózzuk meg ízlés szerint. 
  7. Egy panírozótálban keverjük össze a lisztet, paprikát, fokhagymaport és a borsot. 
  8. A csirkeszárnyakat forgassuk bele a lisztes keverékbe és tegyük őket kiolajozott tepsibe. 
  9. Amikor az összes csirkeszárny a tepsiben van, locsoljuk meg kevés olajjal és fóliával fedjük le. 
  10. Süssük kb 30 percig, majd vegyük le a fóliát és süssük kb 10 perc alatt ropogósra. 
  11. Színes, vidám tányérokon tálaljuk. 
  12. Desszertnek gyümölcsöt kínáljunk. 

 

 

Szólj hozzá

kezdőlap vacsora káposzta csirkeszárny ebéd