Házi áfonyás gyümölcsjoghurt
Az áfonya különösen ajánlott látás és szemproblémákra. Baktériumölő hatása mellett támogatja az agy frissességét.
Az áfonyabogyó katekineket, növényi rostokat adó pektint, gyümöcssavakat és cukrokat tartalmaz. Vitaminjai közül az A-, B1- C- és D-vitaminok, pantoténsav és nikotinamid vannak bőségesen. Különösen ajánlott látás és szemproblémákra. Baktériumölő hatása mellett támogatja az agy frissességét.
Bár az áfonyának nem most van szezonja, így igen borsos az ára, de ha sikerül ráfutni akciósan, érdemes belőle beszerezni egy keveset. Ha a gyerekek nem rajonganak ezért a gyümölcsért, sokféleképpen felhasználhatjuk. Készíthetünk belőle nagyon finom muffint, palacsintát, vagy gyümölcsjoghurtot. Mivel én most tényleg jó áron találtam, ezért annyit vettem belőle, hogy mindegyikbe jutott. Bár maga az áfonya kissé savanykás volt, ezért a gyerekek nem nagyon ették, de joghurtba keverve mézzel és vaníliával nagyon kellemes íze lett és gyorsan el is fogyott.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 150 g áfonya
- 300 g natúr joghurt
- 3 ek méz
- 1 tk vanília aroma
Elkészítés:
- A hozzávalókat tegyük aprítóba vagy turmixgépbe és jól dolgozzuk össze.
- Zabpehellyel vagy tönkölypehellyel tálaljuk.