2019. már 11.

Lisztmentes nagyon puha brownie vesebabból

írta: Katonaévi
Lisztmentes nagyon puha brownie vesebabból

Ez a finomság annyira puha, hogy rágni sem kell, mert szétolvad a szánkban. Isteni nyalánkásg gluténérzékenyeknek, de a lisztes finomságok kedvelői is imádni fogják.

           Igen, hihetetlenül hangzik, de tényleg ebben a finom édességben egy gramm liszt sincs. Se búza, se rozs, se rizs, se zabliszt... Semmi. Ettől lesz annyira puha, hogy rágni sem kell, mert szétolvad a szánkban. Isteni nyalánkság gluténérzékenyeknek, de a lisztes finomságok kedvelői is imádni fogják. És hogy miért épp a vörös vesebab? 

Mert, a hüvelyesek kiváló fehérjeforrásnak számítanak, de emellett szénhidráttartalmuk is kiemelkedő. A bab alacsony energiatartalmú hüvelyes, viszont szinte az összes fontos nyomelemet tartalmazza: folsavat, vasat, cinket, kalciumot és magnéziumot. Az egyik legjobb alapanyagnak számított a téli vitaminszegény időszakokban. Csonterősítő, emésztésjavító, fejfájás csillapító és erős vízhajtó hatását is kiemelhetjük. Hásználjuk bátran, salátákba, egytál ételekbe, és természetesen sütikbe is bátran belecsempészhetjük, ezzel a recepttel tuti sikere lesz. 

20190310_144848.jpg

Hozzávalók: 

  • 100 g étcsokoládé
  • 100 g vaj 
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 konzerv vörös vesebab (kb 400g lével együtt, lé nélkül 250g)
  • 100g dió
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 csipet só
  • 4 tojás 
  • 10 ek juharszirup 
  • 2 ek méz 

Elkészítés: 

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 oC-ra.
  2. A csokit a vajjal és az olajjal együtt gőz felett vagy mikróban olvasszuk fel. 
  3. Adjuk hozzá a tojást, és a sót. Jól keverjük el. 
  4. A babot a juharsziruppal, mézzel, a dió felével (50g) és a vanília aromával együtt tegyük aprítógépbe. Aprítsuk, amíg a bab darabos nem lesz. Ha szükséges adjunk hozzá egy kicsit a csokis keverékből, hogy lazább legyen és aprítsuk tovább. 
  5. Keverjük össze a babos keveréket a csokis keverékkel. 
  6. A maradék diót vágjuk durva darabokra és a keverjük bele a tésztába. 
  7. Egy kb 30x20 cm-es tepsit kenjünk ki vajjal vagy olajjal és öntsük bele a nyers ababos-csokis keveréket. 
  8. Tegyük a sütőbe és süssük kb 30-40 perc alatt készre. 
  9. Frissen is nagyon finom, de egy napos állás határozottan jót tesz neki és másnaposan még finomabb. 

 

Szólj hozzá

kezdőlap desszert uzsonna rejtett zöldségek