Fokhagymás sült csirkecomb filé káposztasalátával
A fokhagymás csirkecomb filé teljes kiőrlésű kenyérrel és salátával a hétköznapi vacsorák megmentője.
Szeretem az egyszerű, gyors és egészséges ételeket. A fokhagymás csirkecomb filé teljes kiőrlésű kenyérrel és salátával a hétköznapi vacsorák megmentője. A káposztát érdemes hétvégén megvenni és egyből fel is szeletelni, így hétköznap csak az öntetet kell rálöttyinteni. Próbálkoztam már ecetes, kapros, citromos káposztasalátával, de az egyértelmű sikert a majonézes változat hozta. Igen, igen, tudom, a majonéz nem a legegészségesebb hozzávaló, de időnként nagyon jól jön a segítsége egy-egy zöldség megszerettetésénél. Desszertnek idény gyümölcsöt kínáljunk.
Hozzávalók 4 személyre (2 gyerek, 2 felnőtt):
A csirkecombhoz:
- 6 db csirkecomb filé
- Fokhagyma por ízlés szerint
- Só ízlés szerint
A salátához:
- 1/2 fej káposzta
- 1 ek cukor/eritritol/nyírfacukor
- 2 ek almaecet
- 1,5 dl majonéz
Elkészítés:
- Először a salátát készítsük el, sokkal finomabb, ha áll egy kicsit.
- Vágjuk a káposztát vékony szeletekre.
- Adjuk a majonézhez a cukrot és az almaecetet, majd jól keverjük el.
- Öntsük az öntetet a káposztára és jól keverjük el. Tegyük hűtőbe tálalásig.
- A csirkecomb filéket sózzuk és megszórjuk fokhagymával.
- Elektromos grillsütőn vagy tapadásmentes serpenyőben megsütjük.
- A húst a káposztasalátával és teljes kiőrlésű zsömlével tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc (ha a káposztát hétvégén előkészítjük, akkor hétköznapra már csak 20 perc munka marad)
Jó étvágyat! :)