2018. okt 02.

Almás-csokis zabkeksz

írta: Katonaévi
Almás-csokis zabkeksz

A házi kekszekben az a legjobb, hogy nincsenek tele cukorral, állagjavítóval és még ki tudja milyen a hétköznapi ember számára ismeretlen anyagokkal, mégis nagyon finoman elkészíthetőek.

          Azt hiszem, bátran állíthatom, hogy a kekszet minden gyerek szereti majszolni. A házi kekszeket azért szeretem, mert bolti társaikkal ellentétben nincsenek tele cukorral, állagjavítóval és még ki tudja milyen a hétköznapi ember számára ismeretlen anyagokkal. Mégis ugyanolyan élvezettel ropogtathatjuk, uzsonnára is magunkkal vihetjük. Persze egyszerűbb a bolti kekszet a polcról lekapni, de higgyétek el, házilag is pikk-pakk elkészíthetjük. Maximum 20 perc a pepecselős rész, utána már a sütő végzi a dolgát :) Egy kis gyümölccsel, joghurttal együtt fogyasztva egy tökéletes reggeli részeként is kínálhatjuk a csemetéknek. 

almas_zabkeksz.JPG

Hozzávalók 16 db kekszhez:

  • 1 db közepes alma reszelve
  • 100 g zabpehely 
  • 1 tk fahéj
  • 15 dkg karob/étcsoki vagy sztívia csoki pasztilla 
  • 150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 100 g kókuszzsír, felolvasztva
  • 80 g nyírfacukor/eritritol
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál méz

 

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
  2. Reszeljük le az almát és tegyük egy közepes méretű tálba.
  3. Adjuk hozzá a zabpelyhet, fahéjat, lisztet, nyírfacukrot és a szódabikarbónát, majd jól keverjük el.
  4. Egy kisebb edényben olvasszuk fel a kókuszzsírt és a mézet, amit öntsünk a száraz keverékhez.
  5. Alaposan keverjük el és adjuk hozzá a csoki pasztillákat/étcsokit, majd megint keverjünk rajta egy kicsit.
  6. A masszát  kanalazzuk sütőpapírral bélelt tepsibe és kissé lapítsuk le őket, hogy szép keksz formájuk legyen. Egy sorba kb. 4 keksz kerüljön.
  7. Süssük kb. 15 percig vagy amíg aranybarna nem lesz. 

 

Elkészítési idő: 35 perc, ebből előkészületek 20 perc, sütési idő 15 perc 

Jó étvágyat! :) 

 

 

Szólj hozzá

reggeli kezdőlap zabpehely uzsonna