Mogyorókrémes zabpehely almával
Ez egy kiváló recept azoknak, akik először próbálkoznak zabkásával, vagy esetleg már próbálkoztak, de a gyerek élből elutasította még a kóstolást is.
A zabpehely a reggelik királynője. Elkészítési variációinak csak a képzeletünk szabhat határt. Fogyaszthatjuk édesen, sósan, de nálunk néha még nyersen is csipegetik a lányok a natúr zabpelyhet. Ezt teljesen maguktól kezdték el, erre még én sem vetemednék, de hát ha nekik ez kell, hát egyék. Azért azt nem javaslom, hogy bárki ebben a formában kínálja a gyerekét, hiszen rengeteg más mód is van rá, mint például a mogyorókrémes zabpehely almával. Ez egy kiváló recept azoknak, akik először próbálkoznak zabkásával, vagy esetleg már próbálkoztak, de a gyerek élből elutasította még a kóstolást is. Én sztíviával édesített mogyorókrémet használok hozzá, de kezdésnek az sem baj, ha a jól bevált mogyorókrémmel ízesítjük. Az alma könnyedebbé és lágyabbá teszi az egészet, növeli a reggeli vitamintartalmát, egyszerűen remek párosítás az intenzív ízű mogyorókrémmel.
Hozzávalók 4 főre:
- 160 g zabpehely
- 300 ml tej vagy növényi tej
- 200 ml víz
- 1 ek méz
- 1 csipet só
- 2 db alma
- Mogyorókrém ízlés szerint
Elkészítés:
- Tegyük a zabpelyhet egy kisebb edénybe majd öntsük rá a tejet és a vizet.
- Forraljuk fel és főzzük további 2-3 percig, amíg az összes folyadékot magába szívja.
- Adjuk hozzá a mézet és a sót, majd jól keverjük el.
- Amíg fő a zabpehely reszeljük le vagy vágjuk apró darabokra az almát.
- Amikor megfőtt a zabpehely öntsük kisebb tálkákba.
- Adjuk hozzá a mogyorókrémet és az almát.
- Színes, vidám tálkákban tálaljuk!
Elkészítési idő: 10 perc
Jó étvágyat! :)
Lájkolj minket a facebookon is! www.facebook.com/egeszsegesgyerekekblog