2018. sze 27.

Mogyorókrémes zabpehely almával

írta: Katonaévi
Mogyorókrémes zabpehely almával

Ez egy kiváló recept azoknak, akik először próbálkoznak zabkásával, vagy esetleg már próbálkoztak, de a gyerek élből elutasította még a kóstolást is.

          A zabpehely a reggelik királynője. Elkészítési variációinak csak a képzeletünk szabhat határt. Fogyaszthatjuk édesen, sósan, de nálunk néha még nyersen is csipegetik a lányok a natúr zabpelyhet. Ezt teljesen maguktól kezdték el, erre még én sem vetemednék, de hát ha nekik ez kell, hát egyék. Azért azt nem javaslom, hogy bárki ebben a formában kínálja a gyerekét, hiszen rengeteg más mód is van rá, mint például a mogyorókrémes zabpehely almával. Ez egy kiváló recept azoknak, akik először próbálkoznak zabkásával, vagy esetleg már próbálkoztak, de a gyerek élből elutasította még a kóstolást is. Én sztíviával édesített mogyorókrémet használok hozzá, de kezdésnek az sem baj, ha a jól bevált mogyorókrémmel ízesítjük. Az alma könnyedebbé és lágyabbá teszi az egészet, növeli a reggeli vitamintartalmát, egyszerűen remek párosítás az intenzív ízű mogyorókrémmel. 

20180920_073136.jpg

 

Hozzávalók 4 főre: 

  • 160 g zabpehely 
  • 300 ml tej vagy növényi tej 
  • 200 ml víz
  • 1 ek méz 
  • 1 csipet só 
  • 2 db alma
  • Mogyorókrém ízlés szerint 

 

Elkészítés: 

  1. Tegyük a zabpelyhet egy kisebb edénybe majd öntsük rá a tejet és a vizet. 
  2. Forraljuk fel és főzzük további 2-3 percig, amíg az összes folyadékot magába szívja. 
  3. Adjuk hozzá a mézet és a sót, majd jól keverjük el. 
  4. Amíg fő a zabpehely reszeljük le vagy vágjuk apró darabokra az almát. 
  5. Amikor megfőtt a zabpehely öntsük kisebb tálkákba. 
  6. Adjuk hozzá a mogyorókrémet és az almát. 
  7. Színes, vidám tálkákban tálaljuk!

Elkészítési idő: 10 perc 

Jó étvágyat! :)

Lájkolj minket a facebookon is! www.facebook.com/egeszsegesgyerekekblog

Szólj hozzá

reggeli kezdőlap zabpehely