Áfonya-joghurt parfait
Finom, egészséges és a zabpehelynek köszönhetően laktató reggeli, amivel könnyű az asztalhoz csalogatni a gyerekeket
Nassolni szerintem bárhol, bármikor, bárki szeret. Indítsuk a napot egy finom édességgel, aminek nagy előnye, hogy rendkívül laktató és egészséges is, így reggelinek is megállja a helyét. Ez nem más, mint az áfonya-joghurt parfait :)
Hozzávalók 4 főre:
- 450 ml joghurt
- 125 g áfonya
- 12 ek zabpehely
- 4 ek méz
- 2 tk vanília aroma (opcionális)
- 4 db háztartási keksz vagy babakeksz összetörve (opcionális)
Elkészítés:
- A joghurtot keverjük el a mézzel és a vanília aromával.
- A pohár aljára helyezzük az áfonya 1/3-át, majd rá a zabpehely felét, erre pedig a joghurt felét. Ezt ismételjük meg még egyszer.
- A tetejére szórjuk a maradék áfonyát és az összetört kekszet.
- Ha rohanós a reggel, akkor csak egyszerűen egy tálban keverjük össze a hozzávalókat és már fogyaszthatjuk is.
Elkészítési idő: 5-7 perc
Jó étvágyat! :)