Ropogós rozskenyér darabkák padlizsánkrémmel
A ropogós rozskenyér darabkák padlizsánkrémbe mártogatva remek választás reggelire, uzsonnára, de party nasinak sem utolsó ez a párosítás.
A rostokban gazdag rozs kedvező élettani hatást fejt ki az emberi szervezetre. Gyakori fogyasztása kedvezően befolyásolja a bélműködést és segít székrekedés esetén, ami gyerekeknél sajnos igen gyakori probléma. A rozs a következőket tartalmazza: B1-vitamin, kalcium, niacin, fehérje, keményítő, növényi rost, szerves só, szaharin, nitrogén, kazein és foszfát. A padlizsán szintén rendkívül értékes tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz, és hát a padlizsánkrém íze is csodás. Elkészítése sem bonyolult, bár a megfelelő ízesítést nem könnyű eltalálni, ezért néha megpróbálkozom a házi változat elkészítésével, de gyakrabban fogyasszuk a bolti, üveges változatot. Azt egyszerűen nem tudják elrontani, mindig nagy sikere van nálunk.
A ropogós rozskenyér darabkák padlizsánkrémbe mártogatva remek választás reggelire, uzsonnára, de party nasinak sem utolsó ez a párosítás.