Mexikói ízek teljes kiőrlésű tortillában
Hihetetlen, de ez a húsos ragu az olasz, mexikói és magyar konyha ízvilágához is remekül passzol a megfelelő körítéssel.
Ebből a darált húsos raguból olasz, mexikói vagy akár magyaros ételt is gyakran készítek. Hihetetlen, de szerintem mindegyik nemzet ízvilágához passzol a megfelelő körítéssel. Általában készítek belőle egy nagyobb adagot, a maradékot pedig fagyasztóba teszem, hiszen remekül állja a mínuszokat. Most a mexikói változatot mutatom be, de hamarosan megtaláljátok az oldalon a másik két változatot is.
Hozzávalók 4 személyre:
A húsos raguhoz:
- 30 dkg darált hús
- 1 ek olaj
- 1 db közepes répa
- 1 db piros paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1/3 ek só
- 1/2 tk bors
- 1 tk bazsalikom
- 1/2 tk oregánó
- 2 tk fokhagyma por
- 1 csapott evőkanál őrölt paprika
- 3 dl (lehetőleg házi) paradicsomlé
- 1 ek sűrített paradicsom
A körethez:
- 6 db teljes kiőrlésű tortilla
- 1 konzerv kukorica
- 3 db közepes paradicsom
- 1/4 jégsaláta
- Tejföl ízlés szerint
Elkészítés:
- A meghámozott hagymát aprítsuk fel.
- A meghámozott répát reszeljük le, a paprikát vágjuk apróra.
- Pici olajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a répát és a paprikát. Pároljuk puhára, ha szükságes pici vizet adjunk hozzá.
- Amikor megpuhultak a zöldségek, adjuk hozzá a húst. Pirítsuk, amíg kissé kivilágosodik.
- Adjuk hozzá a sót, borsot, bazsalikomot, oregánót, fokhagymaport és az őrölt paprikát. Jól keverjük el és fedő alatt főzzük további 10 percig.
- Adjuk hozzá a paradicsomlét és a konzerv paradicsomot, majd fedő nélkül főzzük, amíg a paradicsomlé besűrűsödik.
- Amíg fő a hús, vágjuk fel a zöldségeket apró darabokra.
- A tortillát picit vizezzük be és mikróban vagy serpenyőben melegítsük fel.
- A tortillára halmozzuk a húsos ragut, kukoricát, paradicsomot, jégsalátát és ízlés szerint a tejfölt.
- Színes, vidám tányérokon tálaljuk.
Jó étvágyat! :)