Banánkenyér
A banánkenyér kiváló választás reggelire és uzsonnára, de akár desszertként is megállja a helyét.
Egyszerű, gyors, egészséges és a gyerekek is imádni fogják. Magában is fogyaszthatjuk, de lekvárral, mogyorókrémmel vagy mézes joghurttal meglocsolva is istenien finom. Kiváló választás reggelire és uzsonnára, de akár desszertként is megállja a helyét. Annyira egyszerű ez a süti, hogy némi segítséggel, akár a gyerekek is el tudják készíteni. A kis cukrászok így még nagyobb lelkesedéssel kóstolják meg az alkotásukat, és garantáltan büszkék lesznek magukra.
Hozzávalók:
- 50 g dió
- 120 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 120 g fehér tönkölyliszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 tk sütőpor
- 5 közepes banán
- 90 g méz
- 150 g joghurt
- 1 tojás
- 1 tk vanília aroma
- Pici olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 150oC-ra.
- Egy kisebb keverőtálban keverjük el a liszteket, a szódabikarbónát és a sütőport.
- Egy másik tálban villával (vagy ha még nem annyira puha a banán, akkor krumplinyomóval) törjük össze a banánokat, majd adjuk hozzá a mézet, joghurtot, tojást, vaníliaaromát és jól keverjük el.
- Öntsük a száraz hozzávalókat a banános keverékhez és alaposan keverjük össze. Tegyük félre a tésztát.
- Vágjuk durva darabokra a diót, majd adjuk a tésztához.
- Kenjük ki olajjal a kenyérsütő formát, majd öntsük bele a tésztát.
- Süssük kb 30. percig, majd egy fogpiszkálóval ellenőrizük, hogy átsült-e. Ha a fogpiszkálóra nem ragad a tészta, akkor elkészült.
- Hagyjuk a sütőben kb. 10 percet hűlni majd vegyük ki.
- Színes, vidám tányérokon tálaljuk!
Jó étvágyat! :)