2018. sze 17.

Lenmagos bundáskenyér

írta: Katonaévi
Lenmagos bundáskenyér

A lenmag magas fehérjetartalmú, rostokban, B-vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Kiemelkedő a tiamin-, magnézium- és foszfortartalma, emellett omega-3 zsírsav tartalma is jelentős.

              A lenmag olcsó és kellemes aromájú, továbbá tökéletesen helyettesíti a szintén Omega 3-ban dús hal-olajat és a lazachúst. Kiváló vitaminforrás – rengeteg benne a B-komplex családba tartozó vitamin, az ásványi anyag és a nyomelem. A bundáskenyeret azt hiszem nem kell bemutatni, de egy kis trükkel még azt is jóval egészségesebbé tehetjük: napraforgó olaj helyett kókuszzsírban süssük. Ha a kókuszzsírban sült bundáskenyeret lenmaggal vegyítjük, máris egy tápláló és egészséges reggelit tálalhatunk az egész családnak. 

lenmagos_bundaskenyer.JPG

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 4 db tojás
  • 6 közepes szelet kenyér 
  • Csipet só
  • Kisebb maréknyi lenmag 
  • Kókuszzsír 

 

Elkészítés: 

  1. A tojásokat verjük fel a sóval és a lenmaggal.
  2. A kenyereket mártogassuk a tojásba majd süssük aranybarnára a kókuszzsírban. 
  3. Friss zöldségekkel tálaljuk. 

 

Elkészítési idő: 10 perc

Extra tipp: A lenmagok kicsit nehezen tapadhatnak a kenyérre, ezért érdemes azokat külön, kanállal rátenni a kenyérszeletekre. 

Szólj hozzá

reggeli kezdőlap lenmag omega-3