Lenmagos bundáskenyér
A lenmag magas fehérjetartalmú, rostokban, B-vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Kiemelkedő a tiamin-, magnézium- és foszfortartalma, emellett omega-3 zsírsav tartalma is jelentős.
A lenmag olcsó és kellemes aromájú, továbbá tökéletesen helyettesíti a szintén Omega 3-ban dús hal-olajat és a lazachúst. Kiváló vitaminforrás – rengeteg benne a B-komplex családba tartozó vitamin, az ásványi anyag és a nyomelem. A bundáskenyeret azt hiszem nem kell bemutatni, de egy kis trükkel még azt is jóval egészségesebbé tehetjük: napraforgó olaj helyett kókuszzsírban süssük. Ha a kókuszzsírban sült bundáskenyeret lenmaggal vegyítjük, máris egy tápláló és egészséges reggelit tálalhatunk az egész családnak.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db tojás
- 6 közepes szelet kenyér
- Csipet só
- Kisebb maréknyi lenmag
- Kókuszzsír
Elkészítés:
- A tojásokat verjük fel a sóval és a lenmaggal.
- A kenyereket mártogassuk a tojásba majd süssük aranybarnára a kókuszzsírban.
- Friss zöldségekkel tálaljuk.
Elkészítési idő: 10 perc
Extra tipp: A lenmagok kicsit nehezen tapadhatnak a kenyérre, ezért érdemes azokat külön, kanállal rátenni a kenyérszeletekre.