2018. sze 05.

5 gyors és egészséges lefekvés előtti nasi gyerekeknek

írta: Katonaévi
5 gyors és egészséges lefekvés előtti nasi gyerekeknek

                 Nem tudom másoknál ez hogy van, de nálunk gyakran előfordul, hogy pont alvás előtt akarnak éhen halni a gyerekeim. Sokáig azt gondoltam, ez csak egy ürügy, hogy ne kelljen még lefeküdni, de aztán rá kellett jönnöm, hogy ők ilyenkor az esetek többségében tényleg éhesek. Így esténként azonban már semmi kedvem nagy szendvicsgyártásba, ne adj Isten főzőcskézésbe kezdeni, így természetesen csak valami gyors és egészséges csemege jöhet szóba. Íme, 5 kedvencünk, ami elűzi az éhségüket, de mégsem terheli meg a pocakjukat. Így mindenki jól jár, hiszen a kis elemózsia után vita nélkül mennek a szobába és reggelig alszanak, mint a kis macik . 

  1. Alma sajttal

Ez a kombináció apa kedvenc esti csemegéje volt, de a gyerekek is hamar rákaptak a két finomság kombinációjára. Az alma egészségmegőrző hatása ismert, hiszen, mint tudjuk „Mindennap egy alma, az orvost távol tartja”. A sajt fehérjét, kálciumot és egészséges zsírokat tartalmaz, így kiváló választás a nap bármely szakában.

 20180905_122159.jpg

  1. Banán mogyoróvajjal és bogyós gyümölcsökkel

A banán káliumban és magnéziumban gazdag, valamit magas pektin tartalmának köszönhetően jótékony hatással van az emésztésünkre és könnyít a székrekedésen. Mindemelett fruktooligoszacharidot is tartalmaz, amely probiotikumként a jótékony baktériumokat szaporítja, a káros baktériumoktól pedig megvéd. A mogyoróvaj egészséges zsírokat tartalmaz, valamint magas fehérjetartalma miatt is érdemes fogyasztani. A bogyós gyümölcsök minezeket megkoronázzák mind egészség, mind ízvilág tekintetében.

 bananahajo_malna_utasokkal.jpg

 

  1. Joghurt teljes kiőrlésű kiflivel

A joghurt az egészségmegőrzéshez szükséges jótékony baktériumokat tartalmaz, illetve kiváló természetes kálciumforrás. A teljes kiőrlésű gabonafélék tartalmazzák a gabona teljes ásványianyag- és nyomelem-tartalmát, valamint rosttartalmuk segíti az emésztést. Ez a kombináció természetesen úgy a legfinomabb, ha a joghurtot nem kanalazzuk, hanem szigorúan a kiflit tunkoljuk bele. :) 

joghurt_teljes_kiorlesu_kiflivel.JPG

  1. Banános gyümölcsjoghurt

Mindkét összetevő jótékony hatásait említettük már fentebb, csupa jó dolgokat tartalmaz a banán és a joghurt is, így ez is kiváló éhségűző lehet esténként. Elkészítése mindössze kettő percet vesz igénybe. A villával pépesített banánba keverjük bele a joghurtot, majd vágjunk bele még néhány banán karikát.

bananos_gyumolcsjoghurt.JPG 

  1. Bazsalikomos túrós kifli paradicsommal

A túró kitűnő kalciumforrás, foszfortartalma pedig a tejénél is magasabb, így érdemes gyakran fogyasztani. A paradicsom magas likopin tartalmáról ismert, de a paradicsommal felturbózott ételek nagy előnye, hogy a legtöbb gyerek nem tud ellenállni nekik.

bazsalikomos_turo3.JPG 

 

Szólj hozzá

cikk cikkek kezdőlap