Almás-diós golyók
A golyók a gyerekek nagy kedvencei, így ha ebben a formában próbálunk meg némi egészséges alapanyagot csempészni az ételeikbe, a siker garantált!
Az almás-diós golyókat az év bármely szakában elkészíthetjük, de nálunk nagy kedvenc nyáron, strandszezonban. Gyorsan elkészíthető, nem igényel hűtést, egészséges és nagyon finom nasi lehet a vízparton.
Hozzávalók kb 30 golyóhoz:
- 200 g tönköly háztartási keksz
- 100 g dió
- 2 db közepes alma
- 1 tk vanília aroma
- 1/2 tk őrölt fahéj
Elkészítés:
- Daráljuk le a kekszet és a diót majd jól keverjük el.
- Tegyünk félre a kekszes diós keverékből kb. 4 evőkanálnyit a forgatáshoz.
- Daráljuk vagy reszeljük le az almát és adjuk a diós keverékhez a (a nagyobb adaghoz, a 4 evőkanálnyit még hagyjuk egy kicsit állni).
- Adjuk hozzá a vanília aromát és a fahéjat majd alapos elkeverés után formázzunk golyókat.
- A golyókat forgassuk meg a félretett diós-kekszes keverékben.
- Tálaljuk vidám, színes tányéron.
Jó étvágyat! :)