2018. jún 27.

Zabkorpás tejbegríz almával

írta: Katonaévi
Zabkorpás tejbegríz almával

       Tejbegríz újragondolva. Ez tipikusan az az étel, amire azt mondhatjuk: nincs az a gyerek, aki ne ismerné, és persze ne szeretné. Szülőként is jó választás ezt adni a gyerekeknek, hiszen pár perc alatt elkészül és biztos a siker. Gyerekként leginkább kakaósan szerettem, de fahéjjal vagy lekvárral is nagyon finom. Ezekkel a változatokkal csupán annyi a problémám anyaként, hogy túl alacsony a zöldség-gyümölcs tartalma :) Megpróbáltam hát egy kis vitaminbombát belecsempészni, és így reszelt almával is egyik új kedvencünkké vált. 

zabkorpas_tejbegriz_almaval.JPG

Hozzávalók 2 személyre: 

  • 4 dl tej 
  • 4 ek búzadara (gríz) 
  • 2 ek zabkorpa 
  • 2 ek nyírfacukor/eritritol
  • 1 ek barna cukor 
  • 1 db alma 
  • 1 ek fahéj 

Elkészítés: 

  1. A tejet öntsük egy kisebb edénybe majd adjuk hozzá a búzadarát és a zabkorpát.
  2. Folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg besűrűsödik. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl sűrű, kicsit még folyós legyen, amikor levesszük a tűzről.
  3. Amikor elkészült beletesszük a barna cukrot, nyírfacukrot/eritritolt és a fahéjat majd jól elkeverjük.
  4. Lereszeljük az almát és azt is belekeverjük a tejbegrízbe. 
  5. Tálaljuk színes tányérokban, mert a marketing fontos :) 
Szólj hozzá

reggeli kezdőlap édesség reggelire rejtett gyümölcsök