Zabkorpás tejbegríz almával
Tejbegríz újragondolva. Ez tipikusan az az étel, amire azt mondhatjuk: nincs az a gyerek, aki ne ismerné, és persze ne szeretné. Szülőként is jó választás ezt adni a gyerekeknek, hiszen pár perc alatt elkészül és biztos a siker. Gyerekként leginkább kakaósan szerettem, de fahéjjal vagy lekvárral is nagyon finom. Ezekkel a változatokkal csupán annyi a problémám anyaként, hogy túl alacsony a zöldség-gyümölcs tartalma :) Megpróbáltam hát egy kis vitaminbombát belecsempészni, és így reszelt almával is egyik új kedvencünkké vált.
Hozzávalók 2 személyre:
- 4 dl tej
- 4 ek búzadara (gríz)
- 2 ek zabkorpa
- 2 ek nyírfacukor/eritritol
- 1 ek barna cukor
- 1 db alma
- 1 ek fahéj
Elkészítés:
- A tejet öntsük egy kisebb edénybe majd adjuk hozzá a búzadarát és a zabkorpát.
- Folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg besűrűsödik. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl sűrű, kicsit még folyós legyen, amikor levesszük a tűzről.
- Amikor elkészült beletesszük a barna cukrot, nyírfacukrot/eritritolt és a fahéjat majd jól elkeverjük.
- Lereszeljük az almát és azt is belekeverjük a tejbegrízbe.
- Tálaljuk színes tányérokban, mert a marketing fontos :)