2018. jún 27.

Trópusi ízek zabkása

írta: Katonaévi
Trópusi ízek zabkása

     Az ananásztól, emésztést gyorsító hatása révén, gyorsabban ürülnek a szervezetből a méreganyagok. Csökkenti a vér savtartalmát, így segíti a szervezet savbázis egyensúlyának megőrzését, helyreállítását. C-vitamint, káliumot, folsavat, cukrot, gyümölcssavat, rostanyagot tartalmaz, számottevő vitaminforrásként tarthatjuk tehát számon. Egy édes reggelinek a gyerekek is nehezen mondanak nemet, így bátran kínálhatjuk őket ezzel :) 

ananaszos-foldimogyoros_zabpehely.JPG

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 150 g zabpehely 
  • Víz
  • 1/2 közepes ananász 
  • 1 marék földimogyoró (héj nélkül) 
  • 2 ek méz 
  • 2 ek kókusz 

Elkészítés: 

  1. A zabpelyhet főzzük meg annyi vízben, hogy éppen ellepje.
  2. Forrástól számítva főzzük további 3 percig.
  3. Amíg fő a zabpehely vágjuk apró kockákra az ananászt és szabadítsuk meg a héjától a földimogyorót, majd egy serpenyőben pirítsuk néhány percig a kókuszt, amíg kissé barnás színű lesz.
  4. Amikor megfőtt a zabpehely, keverjük bele a mézet, majd adjuk hozzá az ananászt és a földimogyorót, végül pedig szórjuk meg a pirított kókusszal. 
  5. Színes tányérban tálaljuk, mert a marketing fontos! :) 

Elkészítési idő: 10 perc 

Jó étvágyat! :) 

Szólj hozzá

reggeli kezdőlap zabpehely ananászos ételek édesség reggelire