2018. jún 27.

Sajtkrémes-kolbászos tortilla avokádóval

írta: Katonaévi
Sajtkrémes-kolbászos tortilla avokádóval

            Az avokádó és úgy egyáltalán a zöld színű zöldségek/gyümölcsök sok gyereknek a mumusok közé tartoznak. Pedig nagyon finoman el lehet készíteni őket. Ha már maga a látvány elriasztja a gyerekeket, akkor egy kis trükközéssel jól le lehet rejteni. A kolbász elég fűszeres, de a 3 év feletti gyerekek emésztőrendszere már megbirkózik vele. Éppen erősen fűszerezett íze adja nagy előnyét ebben a kombinációban, hiszen az avokádó, semleges íze miatt, szinte észrevétlen marad. Ezt a kombinációt tegyük teljes kiőrlésű tortillába és nagyon finom kis tekercsek lesznek a végeredmény. Kiváló ebéd a gyerekeknek, de kirándulásokra vagy party snack-nek is jó választás lehet. 

sajtkremes-kolbaszos_tekercs_avokadoval_2.jpg

 

Hozzávalók 1 adaghoz: 

  • 1 db teljes kiőrlésű tortilla
  • 1/4 érett avokádó 
  • 6-8 szelet száraz kolbász 
  • Sajtkrém 

Elkészítés: 

  1. Szeleteljük fel a kolbászt és az avokádót.
  2. A tortillát tegyük egy nagy tányérra, kicsit vizezzük be, majd mikróban melegítsük kb 10 mp-ig.
  3. Kenjük meg sajtkrémmel a tortillát, úgy hogy mindenhol sajtkrémes legyen, a szélein is, így könnyen fel tudjuk majd tekerni. 
  4. Tegyük a közepére egy csíkban a kolbászt és az avokádót. 
  5. Tekerjük fel jó szorosan, majd szeleteljük fel. 
  6. Tálaljuk színes tányérokban, mert a marketing fontos! :) 
Szólj hozzá

kezdőlap ebéd avokádó uzsonna party snack avokádós-receptek