Sajtkrémes-kolbászos tortilla avokádóval
Az avokádó és úgy egyáltalán a zöld színű zöldségek/gyümölcsök sok gyereknek a mumusok közé tartoznak. Pedig nagyon finoman el lehet készíteni őket. Ha már maga a látvány elriasztja a gyerekeket, akkor egy kis trükközéssel jól le lehet rejteni. A kolbász elég fűszeres, de a 3 év feletti gyerekek emésztőrendszere már megbirkózik vele. Éppen erősen fűszerezett íze adja nagy előnyét ebben a kombinációban, hiszen az avokádó, semleges íze miatt, szinte észrevétlen marad. Ezt a kombinációt tegyük teljes kiőrlésű tortillába és nagyon finom kis tekercsek lesznek a végeredmény. Kiváló ebéd a gyerekeknek, de kirándulásokra vagy party snack-nek is jó választás lehet.
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 1 db teljes kiőrlésű tortilla
- 1/4 érett avokádó
- 6-8 szelet száraz kolbász
- Sajtkrém
Elkészítés:
- Szeleteljük fel a kolbászt és az avokádót.
- A tortillát tegyük egy nagy tányérra, kicsit vizezzük be, majd mikróban melegítsük kb 10 mp-ig.
- Kenjük meg sajtkrémmel a tortillát, úgy hogy mindenhol sajtkrémes legyen, a szélein is, így könnyen fel tudjuk majd tekerni.
- Tegyük a közepére egy csíkban a kolbászt és az avokádót.
- Tekerjük fel jó szorosan, majd szeleteljük fel.
- Tálaljuk színes tányérokban, mert a marketing fontos! :)