Csokis szeletek rejtett zöldséggel
Szeretek a sütikbe zöldségeket csempészni. Elsőre merész húzásnak tűnhet, de valójában nem az. Vékonyra reszelve, darálva, vagy pürésítve a tésztába keverve észrevétlenül eszik meg a gyerekek. Ha olyan sütibe tesszük, ami még egy kis csokit is tartalmaz, a zöldségeknek teljesen nyoma veszik (látszólag), de mi anyukák tudjuk, hogy ott van az a kis vitaminforrás :) Ez a recept is teljesen eltünteti a cukkinit, a csicseriborsót és a lenmagpelyhet, a gyerekek simán csokis szeleteket fognak enni :)
Hozzávalók:
- 2 ek lenmagpehely
- 200 g csicseribrsó (konzerv vagy befőtt)
- 2 közepes banán
- 100 g barna rizsliszt
- 50 g eritritol
- 50 g finomítatlan nádcukor
- 2 tk vanília arma
- 1 csipet só
- ½ tk szódabikarbóna
- 1 közpes cukkini
- 45 g csoki
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 175 oC-ra.
- Reszeljük le a cukkinit, majd hagyjuk kicsit állni, hogy kiengedje a levét. Tegyük félre.
- Egy keverőtálban keverjük össze a lenmagot, rizslisztet, eritritolt, nádcukrot és a sót.
- Tegyük robotgépbe vagy aprítóba a banánt, csicseriborsót és a vaníliaaromát és alaposan dolgozzuk el.
- A lereszelt cukkinit jól nyomkodjuk ki, hogy kifolyon a leve. Adjuk a lisztes keverékhez a csicseriborsós pürével, és az olvasztott csokival együtt.
- Keverjük össze, majd a masszát oszlassuk el egy kiolajozott kb 20x20 cm-es tepsibe.
- Süssük kb 20 percet, majd fogpiszkálóval ellenőrizük, hogy átsült-e. Ha a fogpiszkálóra nem ragadt tészta, akkor elkészült.
- Hagyjuk a kikapcsolt sütőben 10-15 percig, majd vegyük ki és vágjuk fel.
- Színes tányérokon tálaljuk, mert a marketing fontos :)