Spenótsaláta fűszervajas bagettel
A spenót sok gyerek számára nagy mumus, de érdemes próbálkozni az elkészítésével, hiszen Popeye kedvenc eledele rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaz a kis fejlődő szervezetek számára.
A spenót kitűnő forrása a következő anyagoknak: K-vitamin, A-vitamin-, mangán-, folsav, magnézium, vas, C-vitamin, B2-vitamin, kalcium-, kálium-, és B6-vitamin, élelmi rostok, réz, növényi fehérjék, foszfor, cink és E-vitamin. Ezen kívül ismert forrása az omega-3 zsírsavaknak, niacinnak, és szelénnek. Bár sokak mumusa a spenót, érdemes fogyasztani és ha a jó a körítés, a gyerekek is meg fogják kóstolni.
A fűszervajas baguettet házilag is elkészíthetjük, de nekem még nem sikerült olyan jól eltalálni az ízeket, mint a bolti, fagyasztott változatban, így én ezt sütöm ki a saláta mellé. A legfontosabb ebben az összeállításban az, hogy ezek a zöld kis levelecskék a gyerekek pocijában landoljanak, és ha ennek a bolti baguette az ára, ám legyen.
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 g spenót levél
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1/2 db kígyóuborka
- 10 dkg feta sajt
- 1 ek olívaolaj
- 2 db mirelit fűszervajas bagett
Elkészítés:
- Süssük meg a bagettet a csomagoláson előírtak szerint.
- Amíg sül a bagett készítsük el a salátát. A spenótot tegyük egy tálba, locsoljuk meg olívaolajjal ízlés szerint és jól keverjük el.
- Ezután vágjuk fel a paradicsomot, paprikát, uborkát és a fetasajtot, majd adjuk a salátához.
- Amikor megsült a baguette, tálaljuk a salátával együtt.
Extra tipp: Természetesen előfordulhat, hogy a gyerekek megmakacsolják magukat és semmiképp sem kóstolják meg a spenótot. Ilyenkor jöhet a jó kis körítés, amelyben segítzségül hívhatjuk jó öreg barátunkat, Popeye bácsit is. De hogy mindezt megelőzzük, amíg mi a salátát készítjük, kapcsoljuk be azt a bizonyos mesét, amiben a spenóttól bizony hatalmasra dagadnak a főhős izmai.
Ha mindezek ellenére sem sikerül meggyőznünk a gyerkőcöt a spenót hasznosságáról, ne essünk kétségbe, és semmiképp se erőltessük! Vegyük ki a tányérjából a leveleket és hagyjuk tovább enni, azt ami ízlik neki.