2018. sze 17.

Spenótsaláta fűszervajas bagettel

írta: Katonaévi
Spenótsaláta fűszervajas bagettel

A spenót sok gyerek számára nagy mumus, de érdemes próbálkozni az elkészítésével, hiszen Popeye kedvenc eledele rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaz a kis fejlődő szervezetek számára.

          A spenót kitűnő forrása a következő anyagoknak: K-vitamin, A-vitamin-, mangán-, folsav, magnézium, vas, C-vitamin, B2-vitamin, kalcium-, kálium-, és B6-vitamin, élelmi rostok, réz, növényi fehérjék, foszfor, cink és E-vitamin. Ezen kívül ismert forrása az omega-3 zsírsavaknak, niacinnak, és szelénnek. Bár sokak mumusa a spenót, érdemes fogyasztani és ha a jó a körítés, a gyerekek is meg fogják kóstolni. 

A fűszervajas baguettet házilag is elkészíthetjük, de nekem még nem sikerült olyan jól eltalálni az ízeket, mint a bolti, fagyasztott változatban, így én ezt sütöm ki a saláta mellé. A legfontosabb ebben az összeállításban az, hogy ezek a zöld kis levelecskék a gyerekek pocijában landoljanak, és ha ennek a bolti baguette az ára, ám legyen. 

spenotsalata_zoldfuszeres_bagettel2.JPG

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 50 g spenót levél 
  • 2 db  paradicsom 
  • 1 db paprika 
  • 1/2 db kígyóuborka 
  • 10 dkg feta sajt 
  • 1 ek olívaolaj 
  • 2 db mirelit fűszervajas bagett 

Elkészítés: 

  1. Süssük meg a bagettet a csomagoláson előírtak szerint.
  2. Amíg sül a bagett készítsük el a salátát. A spenótot tegyük egy tálba, locsoljuk meg olívaolajjal ízlés szerint és jól keverjük el.
  3. Ezután vágjuk fel a paradicsomot, paprikát, uborkát és a fetasajtot, majd adjuk a salátához.
  4. Amikor megsült a baguette, tálaljuk a salátával együtt. 

 

Extra tipp: Természetesen előfordulhat, hogy a gyerekek megmakacsolják magukat és semmiképp sem kóstolják meg a spenótot. Ilyenkor jöhet a jó kis körítés, amelyben segítzségül hívhatjuk jó öreg barátunkat, Popeye bácsit is. De hogy mindezt megelőzzük, amíg mi a salátát készítjük, kapcsoljuk be azt a bizonyos mesét, amiben a spenóttól bizony hatalmasra dagadnak a főhős izmai. 

Ha mindezek ellenére sem sikerül meggyőznünk a gyerkőcöt a spenót hasznosságáról, ne essünk kétségbe, és semmiképp se erőltessük! Vegyük ki a tányérjából a leveleket és hagyjuk tovább enni, azt ami ízlik neki. 

Szólj hozzá

spenót kezdőlap vacsora ebéd