Sajtkrémes-tonhalas tészta
Nálunk a halfélék nagy ellenségek a gyerekek szemében. Ezt a tésztát viszont imádják!
Nagyon finom, nagyon gyors és még ráadásul egészséges is. Ez egy olyan vacsora lehet, ami mindig kihúz a bajból, ha nincs időd boltba menni, zöldségeket vagdosni, vagy egyszerűen csak egy kis lazulást szeretnél beiktatni. Mindössze 10 perc előkészületet igényel! Ugyan a zöldség/gyümölcs hozzávalókat mindössze 2 hagyma és 2 citrom leve képviseli, mégis gyakran készítem ezt a krémet, mivel nálunk a halfélék nagy ellenségek a gyerekek szemében. Ezt a tésztát viszont imádják! Én nem titkoltam el, hogy tonhal van benne, de akár meg is tehettem volna, hiszen a feltét krémes állaga nagyon jól elrejt minden hozzávalót. Így ha a gyerekek legszívesebben elmenekülnének az asztaltól a hal szót meghallva, egyszerűen csak mondjuk azt, hogy ma sajtos krémes tészta a vacsi. :)
Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g teljeskiőrlésű durumbúza spagetti tészta
- 320 g olívaolajos tonhal konzerv
- 2 db tömlős sajt
- 2 közepes hagyma
- 1,5 citrom leve
- 1 tk só
- 1 tk bors
Elkészítés:
- A tésztát főzzük meg sós vízben, majd szűrjük le.
- A tonhal konzervet, tömlős sajtot, hagymát, citrom levét, sót és a borsot tegyük robotgépbe vagy aprítóba és alaposan dolgozzuk össze krémes állagúra.
- A krémet adjuk a tésztához és keverjük össze.
- Színes, vidám tányérban tálaljuk!
Jó étvágyat! :)
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 20 perc, vagy amíg a tészta megfő
Extra tipp: A maradék krémet másnap reggelire felhasználhatjuk, pirítósra vagy Abonettre kenve, egy kis paprikával nagyon finom!