2018. júl 04.

Sajtkrémes-tonhalas tészta

írta: Katonaévi
Sajtkrémes-tonhalas tészta

Nálunk a halfélék nagy ellenségek a gyerekek szemében. Ezt a tésztát viszont imádják!

            Nagyon finom, nagyon gyors és még ráadásul egészséges is. Ez egy olyan vacsora lehet, ami mindig kihúz a bajból, ha nincs időd boltba menni, zöldségeket vagdosni, vagy egyszerűen csak egy kis lazulást szeretnél beiktatni. Mindössze 10 perc előkészületet igényel! Ugyan a zöldség/gyümölcs hozzávalókat mindössze 2 hagyma és 2 citrom leve képviseli, mégis gyakran készítem ezt a krémet, mivel nálunk a halfélék nagy ellenségek a gyerekek szemében. Ezt a tésztát viszont imádják! Én nem titkoltam el, hogy tonhal van benne, de akár meg is tehettem volna, hiszen a feltét krémes állaga nagyon jól elrejt minden hozzávalót. Így ha a gyerekek legszívesebben elmenekülnének az asztaltól a hal szót meghallva, egyszerűen csak mondjuk azt, hogy ma sajtos krémes tészta a vacsi. :) 

sajtos-tonhalas_teszta_1.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g teljeskiőrlésű durumbúza spagetti tészta
  • 320 g olívaolajos tonhal konzerv
  • 2 db tömlős sajt
  • 2 közepes hagyma
  • 1,5 citrom leve
  • 1 tk só
  • 1 tk bors

Elkészítés:

  1. A tésztát főzzük meg sós vízben, majd szűrjük le.
  2. A tonhal konzervet, tömlős sajtot, hagymát, citrom levét, sót és a borsot tegyük robotgépbe vagy aprítóba és alaposan dolgozzuk össze krémes állagúra.
  3. A krémet adjuk a tésztához és keverjük össze.
  4. Színes, vidám tányérban tálaljuk!

Jó étvágyat! :)

Előkészítési idő: 10 perc

Főzési idő: 20 perc, vagy amíg a tészta megfő

Extra tipp: A maradék krémet másnap reggelire felhasználhatjuk, pirítósra vagy Abonettre kenve, egy kis paprikával nagyon finom! 

 

Szólj hozzá

kezdőlap halak vacsora ebéd tészták hal receptek