2019. feb 28.

Olívás-paradicsomos spagetti fűszeres hallal

írta: Katonaévi
Olívás-paradicsomos spagetti fűszeres hallal

A tilápia kevésbé karakteres ízvilágú, mint a lazac vagy a ponty, ezért ha most ismerkedtek a halakkal, érdemes ezzel a fajtával kezdeni a kóstolgatást.

   Nagyon sokat hallhatunk az utóbbi időben a halfogyasztás fontosságáról, és persze arról, hogy mi magyarok mennyire kevés halat eszünk. Nem vagyunk nagy halfogyasztó nemzet, ez tény, pedig nagyon egészséges és egyébként nagyon finom fogásokat lehet készíteni belőle. Na jó, ez a szöveg nagyon jól…

Tovább Szólj hozzá

kezdőlap vacsora ebéd tészták hal receptek

2019. feb 12.

Zöldség csigák

írta: Katonaévi
Zöldség csigák

Próbáljunk meg a gyerekek agyával gondolkodni és ne az egészségről magyarázni nekik, hiszen ez a fogalom számunkra még nem igazán érthető. Viszont a szivárvány színei, a különböző állatfigurák, alakzatok számukra nagyon is izgalmasak. Használjuk hát

A zöldségek terén általában válogatósak a gyerekek, sokkal hamarabb eszik meg a péksüteményeket, főleg azok édesebb változatait. Ezért fontos, hogy a zöldségeket jól marketingezzük, például készíthetünk uborkából és répából csigákat. Egyáltalán nincs rá garancia, hogy meg is fogják kóstolni, de…

Tovább Szólj hozzá

kezdőlap répa uborka uzsonna

2019. feb 12.

Banános-erdei gyümölcsös zabpehely

írta: Katonaévi
Banános-erdei gyümölcsös zabpehely

A zabkása nagyon sokféleképpen elkészíthető, finom és tápláló reggelit dobhatunk össze belőle mindössze néhány perc alatt.

            A zabpehely kimagasló vitamin és tápanyagtartalma miatt az egyik legjobb gabonaféle. Remek fehérjeforrás, emellett fehérjeépítő anyagokat is tartalmaz, tejjel fogyasztva pedig minden esszenciális aminosavhoz is hozzájutunk. A zab könnyen emészthetősége és magas rosttartalma miatt az…

Tovább Szólj hozzá

reggeli kezdőlap zabpehely

2019. feb 06.

Csokis banán falatkák

írta: Katonaévi
Csokis banán falatkák

A csokis banán falatkák 5 perc alatt elkészülnek, egészségesek és nasiként, vagy akár desszertként is fogyaszthatjuk.

            A banán magában is nagyon finom nyalánkság, de ha egy kis étcsokit locsolunk a tetejére, az már abszolút kielégíti a desszert fogalmát. Mindeközben nagyon egészséges is, hiszen a banán kalciumot, káliumot, foszfort, vasat, A-, B-, és C-vitamint, továbbá nyomelemeket, valamint a glukóz…

Tovább Szólj hozzá

kezdőlap banán desszert uzsonna egészséges nasi