2018. okt 17.

Fokhagymás sült csirkecomb filé káposztasalátával

írta: Katonaévi
Fokhagymás sült csirkecomb filé káposztasalátával

A fokhagymás csirkecomb filé teljes kiőrlésű kenyérrel és salátával a hétköznapi vacsorák megmentője.

      Szeretem az egyszerű, gyors és egészséges ételeket. A fokhagymás csirkecomb filé teljes kiőrlésű kenyérrel és salátával a hétköznapi vacsorák megmentője. A káposztát érdemes hétvégén megvenni és egyből fel is szeletelni, így hétköznap csak az öntetet kell rálöttyinteni. Próbálkoztam már ecetes, kapros, citromos káposztasalátával, de az egyértelmű sikert a majonézes változat hozta. Igen, igen, tudom, a majonéz nem a legegészségesebb hozzávaló, de időnként nagyon jól jön a segítsége egy-egy zöldség megszerettetésénél. Desszertnek idény gyümölcsöt kínáljunk. 

sult_csirkecomb_kaposztaslataval.jpg

Hozzávalók 4 személyre (2 gyerek, 2 felnőtt):

A csirkecombhoz: 

  • 6 db csirkecomb filé 
  • Fokhagyma por ízlés szerint 
  • Só ízlés szerint 

A salátához: 

  • 1/2 fej káposzta
  • 1 ek cukor/eritritol/nyírfacukor
  • 2 ek almaecet
  • 1,5 dl majonéz 

Elkészítés: 

  1. Először a salátát készítsük el, sokkal finomabb, ha áll egy kicsit. 
  2. Vágjuk a káposztát vékony szeletekre. 
  3. Adjuk a majonézhez a cukrot és az almaecetet, majd jól keverjük el. 
  4. Öntsük az öntetet a káposztára és jól keverjük el. Tegyük hűtőbe tálalásig. 
  5. A csirkecomb filéket sózzuk és megszórjuk fokhagymával. 
  6. Elektromos grillsütőn vagy tapadásmentes serpenyőben megsütjük. 
  7. A húst a káposztasalátával és teljes kiőrlésű zsömlével tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc (ha a káposztát hétvégén előkészítjük, akkor hétköznapra már csak 20 perc munka marad)  

Jó étvágyat! :) 

Szólj hozzá

kezdőlap vacsora gyors vacsora