2018. sze 26.

Heti vacsora menü sablon

írta: Katonaévi
Heti vacsora menü sablon

A menütervezésnek köszönhetően stresszmentesebbek a hétköznapok és mindennap friss, egészséges otthon készült ételek kerülhetnek a családi asztalra.

       Nálam a menütervezés péntek esti program. Gyakran egy pohár bor társaságában teszem mindezt, hiszen egy jó kis "szőlőlé" kellőképpen ellazít és a segítségével sokkal kreatívabb leszek a menü összeállításában. Ha ezzel megvagyok, jöhet a bevásárló lista megírása, ami létfontosságú a szombat délelőtti bevásárláshoz.

A hétvége első napját ráérősen indítjuk. Apa-anya nyugodtan kávézik, a gyerekek kakaóznak vagy teáznak, majd jöhet egy közösen elfogyasztott finom reggeli. Ha mindezekkel megvagyunk, elindulunk a csajokkal piacozni. Imádjuk! Nagyon cukik a nénik és a bácsik, finom friss gyümölcsökkel várnak minket és mindig kapunk tőlük ajándékot is. Virágokra már nagyon rég nem költöttünk és mégis mindig van egy csokor az asztalon (ja és kertünk sincs). Persze az sem ritka, hogy 1 kiló alma áráért kettőt kapunk, vagy 3 fürt szőlőre rádobnak még kettőt ajándékba. Szóval nekünk megéri piacra járni az ajándékok és hangulat miatt is, de igyekszem a bevásárlólistára is minél több pipát itt tenni. Mivel próbálok idény zöldségekből és gyümölcsökből sütni-főzni, így általában sikerül is ez a terv, de ha mégis valami kimarad, jöhetnek a jól bevált nagyobb áruházak. Amikor már tényleg minden megvan, indulhatunk haza, és hát főzésre ilyenkor már nem jut idő, ezért eszünk ilyenkor maradékot, vagy ha minden elfogyott a héten, akkor rendelünk, esetleg étteremben eszünk. 

Vasárnap délelőtt jöhet a főzőcskézés, előkészítés, minden ami szükséges ahhoz, hogy a hétköznap délutánok zökkenőmentesek legyenek és friss, egészséges otthon készült ételek kerüljenek az asztalra. Ahhoz, hogy mindez megvalósuljon, előre megtervezett menüre van szükség. Ahhoz pedig, hogy a menüt egyszerűen meg tudjam tervezni, összeállítottam egy sablont, amit már több, mint egy éve követek és nagyon jól működik. Mentsétek el ezt a sablont, és kövessétek, nagyon megkönnyíti a hétköznapokat. 

vacsora_menu.jpg

Szólj hozzá

cikkek kezdőlap