2018. sze 19.

Meggyes-mandulás palacsinta a sütőből

írta: Katonaévi
Meggyes-mandulás palacsinta a sütőből

A sütőben sült palacsinta nagy előnye, hogy nem kell a palacsintákat egyesével sütögetni.

          Amikor elérkezik a hétvége, az óriási öröm mindenki, de különösen a gyerekek számára. Ahhoz, hogy igazán jól induljon a két napos pihenő, édesítsük meg a szombat reggelt ezzel a meggyes-mandulás finomsággal. Egyszerűen elkészíthető, nem kell a palacsintákat egyesével sütögetni. Csupán a tésztát kikeverni, az egészet egyben beleönteni a serpenyőbe, betolni a sütőbe és várni, hogy megsüljön. Ugye, milyen egyszerű? :) 

meggyes-mandulas_palacsinta_a_sutobol.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1tk plusz 1ek sótlan vaj, elosztva 
  • 1,5 dl tej 
  • 3 tojás
  • 1tk vanília aroma
  • 65 g teljes kiőrlésű liszt 
  • 2,5 ek eritrit/nyírfacukor
  • 1 csipet só 
  • 1tk őrölt fahéj
  • 200 g magozott, félbevágott meggy (fagyasztott is jó)
  • 150 g szeletelt mandula
  • Juharszirup a tálaláshoz

 

 Elkészítés: 

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 oC-ra. Egy serpenyőbe tegyünk 1tk vajat és tegyük be a sütőbe, hogy a vaj elolvadjon.
  2. A megmaradt 1 ek vajat olvasszuk meg a mikróban, öntsük át egy közepes méretű tálba, majd keverjük hozzá a tejet, a tojásokat és a vanília aromát.
  3. Ezt jól keverjük el, majd adjuk hozzá a lisztet, porcukrot, sót, és a fahéjat. Alaposan keverjük össze a masszát.
  4. Vegyük ki a serpenyőt a sütőből, aminek az alján jól szétolvadt a vaj. Tegyük bele a meggyet, erre öntsük rá a tésztát, majd a tetejére szórjuk a mandulát.
  5. Süssük a palacsintát, amíg aranybarna nem lesz, kb. 15-20 percig.
  6. Hagyjuk hűlni kb. 5 percig, majd ezután vágjuk fel.
  7. Juharsziruppal tálaljuk színes, vidám tányérokon. 

Elkészítési idő: 30 perc, ebből előkészületek: 10 perc

Szólj hozzá

reggeli kezdőlap palacsinta desszert uzsonna