Meggyes-mandulás palacsinta a sütőből
A sütőben sült palacsinta nagy előnye, hogy nem kell a palacsintákat egyesével sütögetni.
Amikor elérkezik a hétvége, az óriási öröm mindenki, de különösen a gyerekek számára. Ahhoz, hogy igazán jól induljon a két napos pihenő, édesítsük meg a szombat reggelt ezzel a meggyes-mandulás finomsággal. Egyszerűen elkészíthető, nem kell a palacsintákat egyesével sütögetni. Csupán a tésztát kikeverni, az egészet egyben beleönteni a serpenyőbe, betolni a sütőbe és várni, hogy megsüljön. Ugye, milyen egyszerű? :)
Hozzávalók 4 személyre:
- 1tk plusz 1ek sótlan vaj, elosztva
- 1,5 dl tej
- 3 tojás
- 1tk vanília aroma
- 65 g teljes kiőrlésű liszt
- 2,5 ek eritrit/nyírfacukor
- 1 csipet só
- 1tk őrölt fahéj
- 200 g magozott, félbevágott meggy (fagyasztott is jó)
- 150 g szeletelt mandula
- Juharszirup a tálaláshoz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 220 oC-ra. Egy serpenyőbe tegyünk 1tk vajat és tegyük be a sütőbe, hogy a vaj elolvadjon.
- A megmaradt 1 ek vajat olvasszuk meg a mikróban, öntsük át egy közepes méretű tálba, majd keverjük hozzá a tejet, a tojásokat és a vanília aromát.
- Ezt jól keverjük el, majd adjuk hozzá a lisztet, porcukrot, sót, és a fahéjat. Alaposan keverjük össze a masszát.
- Vegyük ki a serpenyőt a sütőből, aminek az alján jól szétolvadt a vaj. Tegyük bele a meggyet, erre öntsük rá a tésztát, majd a tetejére szórjuk a mandulát.
- Süssük a palacsintát, amíg aranybarna nem lesz, kb. 15-20 percig.
- Hagyjuk hűlni kb. 5 percig, majd ezután vágjuk fel.
- Juharsziruppal tálaljuk színes, vidám tányérokon.
Elkészítési idő: 30 perc, ebből előkészületek: 10 perc