2018. sze 19.

Banánkenyér

írta: Katonaévi
Banánkenyér

A banánkenyér kiváló választás reggelire és uzsonnára, de akár desszertként is megállja a helyét.

           Egyszerű, gyors, egészséges és a gyerekek is imádni fogják. Magában is fogyaszthatjuk, de lekvárral, mogyorókrémmel vagy mézes joghurttal meglocsolva is istenien finom. Kiváló választás reggelire és uzsonnára, de akár desszertként is megállja a helyét. Annyira egyszerű ez a süti, hogy némi segítséggel, akár a gyerekek is el tudják készíteni. A kis cukrászok így még nagyobb lelkesedéssel kóstolják meg az alkotásukat, és garantáltan büszkék lesznek magukra. 

banankenyer_egesz.jpg

 

Hozzávalók:

  • 50 g dió
  • 120 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 120 g fehér tönkölyliszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 tk sütőpor
  • 5 közepes banán
  • 90 g méz
  • 150 g joghurt
  • 1 tojás
  • 1 tk vanília aroma
  • Pici olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 150oC-ra.
  2. Egy kisebb keverőtálban keverjük el a liszteket, a szódabikarbónát és a sütőport.
  3. Egy másik tálban villával (vagy ha még nem annyira puha a banán, akkor krumplinyomóval) törjük össze a banánokat, majd adjuk hozzá a mézet, joghurtot, tojást, vaníliaaromát és jól keverjük el.
  4. Öntsük a száraz hozzávalókat a banános keverékhez és alaposan keverjük össze. Tegyük félre a tésztát.
  5. Vágjuk durva darabokra a diót, majd adjuk a tésztához.
  6. Kenjük ki olajjal a kenyérsütő formát, majd öntsük bele a tésztát.
  7. Süssük kb 30. percig, majd egy fogpiszkálóval ellenőrizük, hogy átsült-e. Ha a fogpiszkálóra nem ragad a tészta, akkor elkészült.
  8. Hagyjuk a sütőben kb. 10 percet hűlni majd vegyük ki.
  9. Színes, vidám tányérokon tálaljuk! 

Jó étvágyat! :) 

Szólj hozzá

reggeli kezdőlap desszert uzsonna