2018. sze 04.

Joghurt földimogyoróval

írta: Katonaévi
Joghurt földimogyoróval

Ez a kombináció biztos siker a gyerekeknél, így ha reggel földimogyorós joghurttal kínáljuk őket, biztosan nem üres gyomorral indulnak el otthonról.

                A natúr joghurt reggelire nagyon jó választás gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A joghurt az egészségmegőrzéshez szükséges jótékony baktérumokat tartalmaz, illetve kiváló természetes kálciumforrás. S bár mindezek mellett nagyon finom is, valljuk be, nem túl laktató, egy fejlődésben lévő gyerek igen hamar megéhezik egy pohár joghurt elfogyasztása után. Viszont ha egy kis földimogyoróval felturbózzuk, sokkal inkább jóllakhatnak a gyerekek. Azonban nem csak a jóllakottság érzésének elérése érdekében érdemes fogyasztani ezt a mogyorófélét, hanem azért is, mert a földimogyoró 40-50 százaléknyi, értékes olajat (benne olajsavgliceridet illetve linolsavgliceridésztert) tartalmaz, emellett pedig jelentős a fehérjetartalma is. Értékes összetevője még a B-vitamin, az antioxidáns E-vitamin és a fitoszterol. Érdemes tehát rendszeresen fogyasztani, reggelire vagy uzsonnára is kínálhatjuk a gyerekeknek, mindig biztos a siker :) 

joghurt_foldimogyoroval.JPG

 

Ennek a hihetetlenül bonyolult finomságnak az elkészítése mindössze kettő, azaz kettő percet vesz igénybe. Markoljunk bele a mogyoróba és ezt a maréknyi mennyiséget keverjük bele egy pohár (150 ml) joghurtba. Kész is a remekmű! :) 

Jó étvágyat! :) 

Szólj hozzá

reggeli kezdőlap joghurt uzsonna magvak