Almás-diós golyók
A golyók a gyerekek nagy kedvencei, így ha ebben a formában próbálunk meg némi egészséges alapanyagot csempészni az ételeikbe, a siker garantált!

      Az almás-diós golyókat az év bármely szakában elkészíthetjük, de nálunk nagy kedvenc nyáron, strandszezonban. Gyorsan elkészíthető, nem igényel hűtést, egészséges és nagyon finom nasi lehet a vízparton. 

almas-dios_golyok_2.jpg

Hozzávalók kb 30 golyóhoz: 

  • 200 g tönköly háztartási keksz 
  • 100 g dió
  • 2 db közepes alma
  • 1 tk vanília aroma 
  • 1/2 tk őrölt fahéj 

Elkészítés: 

  1. Daráljuk le a kekszet és a diót majd jól keverjük el. 
  2. Tegyünk félre a kekszes diós keverékből kb. 4 evőkanálnyit a forgatáshoz. 
  3. Daráljuk vagy reszeljük le az almát és adjuk a diós keverékhez a (a nagyobb adaghoz, a 4 evőkanálnyit még hagyjuk egy kicsit állni). 
  4. Adjuk hozzá a vanília aromát és a fahéjat majd alapos elkeverés után formázzunk golyókat. 
  5. A golyókat forgassuk meg a félretett diós-kekszes keverékben. 
  6. Tálaljuk vidám, színes tányéron. 

Jó étvágyat! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegesgyerekek.blog.hu/api/trackback/id/tr5314109525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Egészséges gyerekek blog

Facebook

Friss topikok